Over Bontekoe

Welkom bij zorgcentrum Bontekoe

Op deze pagina vertellen we u meer over zorg bij zorgcentrum Bontekoe. Informatie over onze kleine zorgteams, de begeleiding, omgang met familie en kleinschalig  wonen in een huiselijke omgeving.

Kleinschalig wonen

Als thuis wonen niet langer gaat om welke reden dan ook, is een opname in een verzorgingshuis vaak onvermijdelijk. Natuurlijk is dit een emotionele beslissing met een grote impact voor uzelf en alle betrokkenen. Maar wij snappen dat als geen ander en willen er alles aan doen om u precies hetzelfde gevoel te geven als dat u thuis had. Het geluk, de geborgenheid en huiselijkheid ervaren van een warm thuis vormt de kern van kleinschalig wonen bij zorgcentrum Bontekoe.

Meer lezen over het wonen bij ons zorgcentrum?

Kleine zorgteams

In zorgcentrum Bontekoe werken we met een klein zorgteam van vaste medewerkers die u ondersteunen, verzorgen en gedurende de dag begeleiden. Zo heeft u altijd een vertrouwd gezicht om u heen, die u, uw situatie en nodige zorg kent. De medewerkers zijn flexibel en staan open voor ieder zijn of haar leefstijl. Hierdoor zorgen onze medewerkers ervoor dat u een fijne sfeer en het gevoel van rust ervaart. Iedere bewoner heeft daarnaast een eerste aanspreekpunt in de vorm van een Eerst Verantwoordelijk Verzorgende (EVV). Zij/hij zorgt er onder andere voor dat er zo goed mogelijk rekening gehouden wordt met uw persoonlijke wensen. Deze medewerker is tevens verantwoordelijk voor uw persoonlijke zorgdossier en uw zorgplan. Onze EVV’er evalueert uw zorgdossier met regelmaat of tussentijds wanneer uw zorgbehoefte verandert.

Eigen regie

De begeleiding binnen de kleinschalige woning is persoonlijk en gericht op het optimale welzijn en comfort van alle bewoners. Hierin is veel ruimte en aandacht voor uw levensverhaal en uw eigen voorkeuren en wensen. We regelen onze zorg en begeleiding op zo’n manier dat u als cliënt zoveel mogelijk vrijheid en eigen regie behoudt.

Familie altijd welkom!

Aandacht voor u en uw familie is een van onze uitgangspunten. We vinden het belangrijk dat familie, vrienden en vrijwilligers zich altijd welkom voelen in onze huizen en proberen hen ook nauw te betrekken bij dagelijkse activiteiten en bij het geven van persoonlijke aandacht. Voor onze cliënten vormen familie en naasten een rustpunt en geborgenheid, voor medewerkers een informatie- en inspiratiebron. Zo kunt u gerust heerlijke kopjes koffie blijven drinken met familie en naasten.

Onze kernwaarden

In alles wat we doen staan onze kernwaarden centraal. Betrokkenheid, het draait bij ons niet alleen om u, maar ook om uw omgeving. Uw wensen zijn het uitgangspunt voor onze ondersteuning. Samen vinden wij een antwoord op uw vraag. De inbreng van familie en netwerk helpt ons om dienstbaar te zijn. Persoonlijk, omdat onze zorg en dienstverlening draaien om het individu. Persoonlijke aandacht voor ieders wensen en levensstijl; want niemand is een nummer. Om dat voor elkaar te krijgen, zijn we deskundig. Als organisatie zoeken we altijd naar mogelijkheden om de ouderenzorg te verbeteren, nu en in de toekomst. We stimuleren deskundigheid bij onze medewerkers, zodat zij ruimte voelen om creatieve oplossingen te bedenken in dienst van cliënten. Onze kernwaarden laten wij dagelijks op de werkvloer terugkomen. Dit alles doen we niet alleen, daar hebben we elkaar voor nodig.

Onze kernwaarden maken wie wij zijn.