Stel uw vraag direct aan Tineke.

Financiën

Wonen en Zorg

Zorgcentrum Bontekoe maakt onderscheid tussen wonen en zorg. De vergoeding voor het wonen bij ons is te onderscheiden in een woon- en service bijdrage en geïndiceerde zorg.

In de geïndiceerde zorg wordt een gedeelte van de persoonlijke huishoudelijke zorg meegenomen, een paar voorbeelden zijn het bed opmaken, de douche opruimen en het verzamelen van de was. De vergoeding voor wonen verschilt per kamer, afhankelijk van grootte en ligging. Wij beschikken op beide locaties over eenpersoonskamers en echtparenkamers.

Bij de prijs inbegrepen zijn de huur, het onderhoud, abonnementen op televisie, internet, alarmsysteem, 24-uurs aanwezigheid van zorg, gebruik van algemene ruimtes, de tuinen, het terras, wassen van kleding, gas, water en elektra.

Zorgindicatie bewoners

De bewoners van zorgcentrum Bontekoe beschikken over een CIZ-indicatie voor de WLZ. Wij regelen de financiering met het zorgkantoor. Heeft u een CIZ-indicatie voor de Wet langdurige zorg (Wlz) met een zorgprofiel 4, 5 of 6 en voldoet u aan de voorwaarden? Dan bent u bij ons van harte welkom.

De financiering vindt plaats op basis van zorg in natura. De financiering van onze zorgverlening declareren wij op een Volledig pakket thuis (vpt).

Indien u niet beschikt over een zorgindicatie maar wel een zorgbehoefte heeft, dan zijn wij u graag van dienst. Wij kunnen u verder helpen met de indicatie aanvraag bij het CIZ. Deze indicatie garandeert dat de zorgverlening wordt vergoed vanuit de WLZ.

Dagbesteding bezoekers

De bezoekers voor de dagbesteding op de locaties van zorgcentrum Bontekoe beschikken over een CIZ-indicatie voor de WLZ of een indicatie van het WMO. Wij regelen de financiering met het zorgkantoor of de gemeente.

Deze financiering vindt plaats op basis van zorg in natura. De financiering van onze zorgverlening declareren wij voor de WLZ cliënten op een modulair pakket thuis (MPT) en voor de WMO cliënten doen wij dat bij de desbetreffende gemeente.

De prijs van de door ons toegepaste service is afhankelijk van de locatie en de grootte van uw kamer. U kunt bij ons een kamer huren vanaf € 1.100,- per maand.

Indicatie van kosten

Samenvattend betaalt u het maandelijkse tarief aan Bontekoe en de wettelijke eigen bijdrage aan het CAK die verband houdt met de zorgindicatie. Hiermee bent u verzekerd van de allerbeste zorg en services en woont u in één van de prachtige locaties van zorgcentrum Bontekoe.

Voor de geïndiceerde zorg betaalt u wettelijk aan het CAK een inkomensafhankelijke eigen bijdrage. U kunt hiervoor een op de website van het CAK een proefberekening maken.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief