Dagbesteding

Elk jaar worden we minder mobiel, want de leefwereld op oudere leeftijd kan vrij klein worden. Maar bij zorgcentrum Bontekoe willen we er alles aan doen dat u fit blijft. Dit is beter voor de spieren en uw mentale gezondheid. Uit wetenschappelijk onderzoek blijkt dat wie lichamelijk en geestelijk actief blijft, langer leeft, gezonder leeft, gelukkiger leeft en beter eet en slaapt. En alles wat daarvoor nodig is, is een actieve leefstijl.

Daarom is het antwoord: Actief zijn én blijven!

Professionele begeleiding

Onze professionele begeleiders helpen u met het nemen van initiatief, bieden structuur en activiteiten aan en monitoren of het goed met u gaat. Het programma van de dagbesteding bestaat uit groepsactiviteiten en individuele ondersteuning. Dit komt tot stand vanuit uw zorgplan, waar uw interesses, wensen en mogelijkheden worden bepaald. Zo zorgen we voor orde en worden er activiteiten gedaan die aansluiten bij wat u leuk vindt. Wij vinden het belangrijk dat u uzelf kunt zijn en zich thuis voelt. Wat dacht u van spelletjes doen of even lekker ontspannen. Uw hobby’s uitvoeren zoals koken of creatief bezig zijn.

Ook fysieke en psychische trainingen behoren tot de mogelijkheid. Denk hierbij aan geheugentraining, training om de fijne motoriek te verbeteren of training om uw gewrichten soepel te houden. De dagbesteding is een mooie manier om nieuwe sociale contacten op te doen.


De dagbesteding is er voor iedereen.

Bij u in de buurt
Wij organiseren dagbesteding in onze eigen zorgcentra.Diensten
Voor de dagbesteding leveren wij MPT(WLZ) en Groepsbegeleiding Stabiel(WMO).Groepsgrootte
De groepen hebben, afhankelijk van de locatie, een grootte van acht tot tien deelnemers.

Kosten
Afhankelijk van uw situatie kunnen de kosten voor dagbesteding en vervoer grotendeels door de gemeente of de rijksoverheid betaald worden. Om daarvoor in aanmerking te komen, heeft u wel een indicatie nodig van uw gemeente of, in sommige gevallen, van het Centrum Indicatiestelling Zorg (CIZ). Wij leggen u de procedure graag uit en helpen u op weg. Houd in alle gevallen rekening met een inkomensafhankelijke eigen bijdrage. Deze wordt door het Centraal Administratie Kantoor (CAK) berekend en geïnd.

“Zelf doen we ook dingen die we leuk vinden. Dat stopt niet als je ouder wordt.”

Neem contact op voor de dagbesteding

Neem voor meer informatie over dagbesteding contact op met Kobra Ostadi via tel. 06 2367 2168 (bereikbaar op maandag t/m donderdag van 09.00 tot 17.00 uur).