Wonen met Zorg

Wat houdt Wonen met Zorg in?

Zorgcentrum Bontekoe is een combinatie van wonen en hoogwaardige zorg met services voor ouderen die niet meer zelfstandig kunnen wonen. Dit is voor mensen die de behoefte hebben aan ondersteuning en bescherming in hun dagelijks leven. In eerste instantie verzorgen wij mensen met dementie, maar ook personen die geen dementie hebben zijn bij ons op hun plek. Bij binnenkomst voelt u al de warmte van het personeel en onze kernwaarden, die zij dagelijks uitdragen.

Onze medewerkers zijn zeer deskundig en leveren graag persoonlijke zorg. Aandacht voor u is ons uitgangspunt. We helpen met plezier en zijn u dus graag van dienst. Wij hopen een goede band op te bouwen waardoor u zich thuis kan voelen en we zo nog meer betrokken kunnen zijn.


Ons Team

Zorgcentrum Bontekoe heeft een uitgebreid team aan verpleegkundigen, verzorgenden, helpenden, activiteitenbegeleiders en woonassistenten met brede kennis die u de hele dag door ondersteunen. Zij helpen u bij het opstarten van de dag; zo begeleiden zij u bij het wassen en aankleden. Heeft u ergens hulp bij nodig? Dan staat ons team klaar om u er bij te helpen of te ondersteunen. Er is ook tijd om met u te zitten, een kopje koffie te drinken en een gezellig praatje met u te maken. Als u in de avond moe bent en heerlijk naar bed wilt gaan, dan staat het team gereed om u klaar te maken voor de nacht. Mocht u midden in de nacht ook hulp nodig hebben, dan is de collega van de nacht er om u te ondersteunen. Wij zijn er 24 uur per dag voor u!

Wij leveren de verpleegkundige zorg met een deskundig opgeleid team en zorgen regelmatig voor bijscholing. Het team is daardoor van de laatste ontwikkelingen op de hoogte. In overleg met u als bewoner en op basis van de nodige zorg regelen wij een collega die alle benodigde verpleegkundige handelingsbevoegdheden heeft. Zij zijn bekend met de gewoonten en achtergronden van de bewoners. Onze zorgverleners hebben ervaring binnen verschillende takken van de gezondheidszorg, zowel intra- als extramuraal. De momenten waarop u gedurende de dag verpleegkundige zorg nodig heeft worden in overleg met u vastgesteld. Het team bestaat uit meerdere verpleegkundigen.

Palliatieve zorg

Doordat wij beschikken over een groter en deskundig team kunnen wij ook palliatieve zorg bieden. Binnen zorgcentrum Bontekoe zijn wij er op gericht om de bewoner die in de laatste fase van zijn of haar leven is een zo hoog mogelijke kwaliteit van leven te geven, waardoor hij of zij van alle lasten wordt ontzien. Tijdens deze laatste fase is er intensief contact met de bewoner, naasten en artsen. We maken samen duidelijke afspraken en bieden alle ondersteuning waar nodig. Dit doen wij met ons volledige team.

Activiteiten

Zorgcentrum Bontekoe heeft een breed en gevarieerd aanbod aan activiteiten voor de bewoners. Zo is er een sportmoment waar u lekker kunt mee bewegen en de spieren kunt rekken! Mocht dit sportmoment nog niet genoeg zijn dan hebben wij ook een duofiets waarmee u gezellig met familie of collega’s door de straten kunt fietsen voor wat extra beweging en een frisse neus. Er is ook een belevenistafel waar u alleen of samen met andere bewoners verschillende spelletjes kunt spelen. Dit zijn spelletjes zoals een ouderwetse bingo waarmee u verschillende prijzen kunt winnen, maar ook een heerlijk potje sjoelen. Liever even wat ontspannen en genieten? Dan kunt u hier ook luisteren naar muziek. Wij zorgen er voor dat u zich nooit hoeft te vervelen en het echt aanvoelt als een thuis.

Zorgcentrum Bontekoe is altijd een levendig gebeuren.

Services

Om onze bewoners het wonen zo aangenaam mogelijk te maken bieden wij veel services aan. Deze zijn op voorhand bij de prijs inbegrepen. Uw wensen en belangen staan hierbij centraal. Zo zijn uw persoonlijke wensen altijd bespreekbaar. Er wordt bijvoorbeeld in de huiskamer dagelijks vers gekookt, waarbij u de heerlijke geuren en stralende warmte van de keuken meekrijgt. De boodschappen worden tweemaal per week geleverd door de supermarkt en hierdoor zijn er altijd verse producten aanwezig!
Bij zorgcentrum Bontekoe is alles bespreekbaar. Mist u bijvoorbeeld iets? Dan horen wij dit graag.