Wonen

Zorgcentrum Bontekoe levert een kwalitatief hoogwaardige combinatie van wonen, zorg en services voor ouderen die niet meer zelfstandig kunnen wonen en dus de behoefte hebben aan ondersteuning en bescherming in hun dagelijks leven. Wij verzorgen mensen met dementie, maar personen die geen dementie hebben of een lichte vorm daarvan, verzorgen wij ook.

Huiselijke woonzorg

Locatie Noor is huiselijk ingericht, waardoor we een vertrouwde omgeving gecreëerd hebben. U slaapt in een éénpersoonskamerdie u zelf mag inrichten zodat het echt uw eigen kamer wordt. In de gemeenschappelijke huiskamer ontmoet u de andere bewoners en vinden de activiteiten plaats. Hier onderhoud u de sociale contacten en is de gezelligheid altijd aanwezig.

Dagbesteding begint eigenlijk al op het moment dat u uit bed komt. U wordt, indien mogelijk, actief betrokken bij de dingen van alledag. Hierbij kunt u denken aan de maaltijden voorbereiden, stof afnemen, de planten verzorgen, enz. Maar gezamenlijk rond de tafel zitten voor een kopje koffie of thee en daarbij een gesprek of een spel, behoren ook tot de dagelijkse gang van zaken.

Onze services

Om het onze bewoners zo aangenaam mogelijk te maken bieden wij veel services aan. Deze zijn bij de prijs inbegrepen. De wensen en belangen van u staan hierbij centraal. Zo staat uw veiligheid bij ons op nummer 1 en zijn uw persoonlijke wensen altijd bespreekbaar.
Elke week mag u gezamenlijk het menu bepalen en zorgen wij ervoor dat we deze, indien mogelijk, samen met u bereiden en serveren. Bij ons worden de boodschappen wekelijks geleverd door de supermarkt en kunnen we altijd rekenen op verse producten.

Bewonersbijdragen

Wij maken onderscheid tussen kosten die uitsluitend met wonen te maken hebben en kosten die puur met de zorgverlening te maken hebben. De services die te maken hebben met wonen, worden maandelijks door Bontekoe in rekening gebracht. In deze kosten zijn onder andere inbegrepen:

  • Gebruik van de diverse ruimtes;
  • De huur van de kamer;
  • Verzekeringen;
  • Onderhoud pand;
  • Was;
  • Gas, water, electra;
  • Internet

De prijs van de door ons bestede service is afhankelijk van de locatie en de grote van uw kamer. U kunt bij ons een kamer huren vanaf € 1.000,- per maand.

Zorgverlening

Bewoners van Bontekoe ontvangen zorg vanuit de Wet Langdurige Zorg (WLZ) in de vorm van “Persoonsgebonden budget”. De vergoeding die Bontekoe hiervoor ontvangt dekt alle zorgkosten die worden gemaakt voor uw zorg en ondersteuning. Wij zetten veel zorgmedewerkers in en zij krijgen de beste scholing om zodoende u hoogwaardige zorg te kunnen bieden. Hier betaald u niets extra voor, maar geeft u wel de zekerheid van hoogwaardige zorg.
Voor de geïndiceerde zorg betaalt u wettelijk aan het CAK een inkomensafhankelijke eigen bijdrage. U kunt hiervoor een op de website van het CAK een proefberekening maken.

Indicatie kosten

Samenvattend betaalt u het maandelijkse tarief aan Bontekoe en de wettelijke eigen bijdrage aan het CAK die verband houdt met de zorgindicatie. Hiermee bent u verzekerd van de allerbeste zorg en services en woont u in een nieuw prachtig complex.