Stel uw vraag direct aan Tineke.

Duurzaamheid

Omdat wij op allerlei vlakken willen blijven ontwikkelen, zijn wij ook bezig op het vlak van duurzaamheid. Duurzaamheid is niet alleen belangrijk voor deze generatie, maar ook voor de komende. Dus waarom niet nu beginnen?

In samenwerking met Circulair in de zorg wil zorgcentrum Bontekoe haar steentje bijdragen aan een beter milieu. Circulair in de zorg heeft samenwerkingen met verschillende zorginstellingen. En om het verduurzamen te stimuleren doen ze dit op een leuke manier, door middel van races! Dit doen we door zo veel mogelijk textiel in te zamelen. Middels een grote container bij ons op het terrein kan er textiel ingezameld worden, wat daarna weer hergebruikt wordt voor bijvoorbeeld isolatiemateriaal, tennisrackets en spinnen. Weggooien is uiterst zonde.

Prijzen winnen!

Door mee te doen aan deze races is er ook altijd een winnaar. Met het winnen kan de zorginstelling leuke prijzen ontvangen zoals een duofiets, belevenistafel of een ingerichte moestuin. Bontekoe en haar bewoners zamelen oud textiel in wat toch niet meer gebruikt wordt, waardoor we iets goed doen voor het milieu, én we kunnen prijzen winnen. Dat is natuurlijk een win-win.

Anderen mogen ook inzamelen. De textielcontainer staat bij ons op het terrein, maar aarzel niet om hier af en toe ook wat in te gooien! Zo gaan we samen voor een beter milieu.


Meld je aan voor onze nieuwsbrief